Nizzai saláta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 fej saláta
3 szál újhagyma
1 konzerv articsóka
50 dkg paradicsom
1 konzerv tonhal
24 szem magozott fekete olívabogyó
3 ek
olívaolaj
1.5 ek. fehérborecet


Elkészítés:
A paradicsomot gerezdekre vágjuk fel. Az articsókát négy felé vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk fel. Kb. 6 tányérra teszünk salátaleveleket. Erre mehet a paradicsom, az articsóka, hagyma. A haldarabokat és az olívabogyót a paradicsomra szórjuk. Ezután elkészítjük az öntetet. A halolajat összekeverjük az olívaolajjal és az ecettel. Sóval és borssal fűszerezzük meg. Ezt öntjük a salátára és megszórjuk a zöld fűszerekkel.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu