Fejtőbableves csipetkével

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
50 dkg fajtőbab

babérlevél
fokhagyma
ev. liszt
kicsi őrölt pirospaprika
víz
olaj
1 szál sárgarépa ( felkarikázva )
1 teáskanálnyi ecet( 10% )

Csipetke:1 db tojás
pici só
annyi liszt amennyit a tojás felvesz


Elkészítés:
Sós vízben a babot megfőzzük. Amikor kezd megpuhulni hozzáadjuk a fokhagymát és a sárgarépát felkarikázva. Egy ev. kanál lisztből és olajból rántást készítünk.

Utána elkészítjük a csipetkét. Összegyúrjuk a hozzávalókat, úgy hogy könnyedén gyúrható legyen. Vesszünk egy csipetnyit és kisodorjuk kicsi henger alakúra. Majd elcsipkedjük lisztes tálra...

Amikor minden puhára főtt a levest berántjuk.Összeforraljuk. Ezután hozzáadjuk a csipetkét. Pár percig főzzük amíg a csipetke megfő...( kb. 15 perc )Sóval és ecettel ízesítjük ízlés szerint...( Tejföllel is tálalhatjuk. )




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu