Egyszerű meggyleves

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
2 l víz
30 dkg meggy
4 evőkanál cukor
1 csésze vaniliás cukor
pici só
2 csapott evőkanál liszt
1 dl tejföl
2-3 szegfűszeg.


Elkészítés:
Bármilyen gyümölccsel készíthetem. A hideg vízbe beleteszem a megmosott és kimagozott meggyet, a cukrot, a vaniliás cukrot, a sót, a szegfűszeget és ezt felforralom, megfőzöm. Ha megfőtt, a lisztet összekeverem egy pici vízzel, hogy csomómentes legyen és a leveshez öntöm. A tejfölt egy pici lével felhigítom, majd ezt is a leveshez öntöm. Ha kell még utánaízesítek, és összeforralom.


hidegen, tejszinhabbal a tányér (leves) közepébe díszitve.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu