Tepsisburgonya
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
1 kg burgonya
15 dkg füstölt szalonna
10 dkg füstölt kolbász
2 dl tejfől
Elkészítés:
A nem túl nagy burgonyákat meghámozzuk, kettévágjuk,
gömbölyű részükön kiskanállal mélyedést vájunk, s a mélyedésbe
egy szelet füstölt szalonnát és egy karika kolbászt teszünk.
A burgonyákat a szalonna bőrével megzsírozott tepsibe egymás mellé állítjuk, a kivájt burgonyadarabokat, és a megmaradt szalonnacsíkokat a burgonyák mellé helyezzük.
A sütőben szép rózsaszínüre sütjük. Külön sózni nem kell,
mert szalonna és kolbász elég sós. Ha a burgonya már megsült,
meglocsoljuk a tejföllel, néhány percre visszatesszük a
sütőbe, és utána forrón tálaljuk. Nyers káposztasalátát vagy
uborkasalátát adjunk hozzá.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu