Tepsisburgonya

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1 kg burgonya
15 dkg füstölt szalonna
10 dkg füstölt kolbász
2 dl tejfől


Elkészítés:
A nem túl nagy burgonyákat meghámozzuk, kettévágjuk, gömbölyű részükön kiskanállal mélyedést vájunk, s a mélyedésbe egy szelet füstölt szalonnát és egy karika kolbászt teszünk. A burgonyákat a szalonna bőrével megzsírozott tepsibe egymás mellé állítjuk, a kivájt burgonyadarabokat, és a megmaradt szalonnacsíkokat a burgonyák mellé helyezzük. A sütőben szép rózsaszínüre sütjük. Külön sózni nem kell, mert szalonna és kolbász elég sós. Ha a burgonya már megsült, meglocsoljuk a tejföllel, néhány percre visszatesszük a sütőbe, és utána forrón tálaljuk. Nyers káposztasalátát vagy uborkasalátát adjunk hozzá.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu