Kaporszósz

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
Kb. 8-10 csokor kapor
1 közepes fej hagyma
4 dl főzőtejszin
1 teáskanál liszt
vaj
tej



Elkészítés:
A kaprot megmossuk, és apróra vágjuk. A finomra vágott hagymát kis vajon megdinszteljük, beletesszük a kaprot, de egy picit félre teszünk, ez majd a végén kerül bele. Fedő alatt kb. 15 percig dinszteljük, kis lángon. Ezután egy nagyobb teáskanál lisztet csomómentesre keverünk a főzőtejszinnel, és a kaporhoz öntjük. Izlés szerint sózzuk. 1-2 percig forraljuk és levesszük a tűzről és beletesszük a félre tett kaprot.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu