Palócgulyás
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 kg sertéshús
6 fej hagyma
5 burgonya
50 dkg zöldbab
5 dl tejföl
1 csokor kapor
só
frissen örölt bors
pirospaprika
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a kockára vágott húst, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a piros paprikát, majd felöntjük vízzel, és puhára főzzük. Ha majdnem kész hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és zöldbabot, ezekkel teljesen puhára főzzük, a legvégén a tejföllel behabarjuk és megszórjuk a kaporral. Azonnal tálaljuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu