Zöldbabfőzelék 2
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
75 dkg zöldbab
1 fej vöröshagyma
2.5 dl tejföl
2 ek. liszt
pirospaprika
só
kapor
fél citromnak a leve
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A hagymát finomra vágjuk fel. Olajon megdinszteljük. Amikor aranysárga, hozzáadjuk a megtisztított, és feldarabolt babot. Sózzuk és borsozzuk. Így pirítjuk meg egy kicsit, majd felöntjük vízzel, hogy ujjnyival ellepje a víz. Lefedjük és így pároljuk a babot. Ezután tejfölös habarással besűrítjük. A habaráshoz egy kis lisztet és pirospaprikát is adunk. A legvégén frissen vágott kaporral és citromlével ízesítjük meg.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu