Baconos rózsák és virslis tekercs.

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
70 dkg liszt
3 dl tej
2 dl étolaj
5 dkg élesztő
2 teáskanál só
1 evőkanál cukor
2 tojás
1 csomag bacon szalonna
4 szál virsli
20 dkg reszelt sajt.


Elkészítés:
A cukorral elkevert tejben felfuttatjuk az élesztőt, a liszt közepébe mélyedést készítünk, bele öntjük az élesztős tejet, a sót, 1 tojást, az étolajat.Jól kidolgozzuk, majd 2 részre osztjuk, 1/2 cm vastagságúra kisodorjuk.Az egyik tésztára a virslit a széleire tesszük, és a közepe felé mindkét oldalról feltekerjük, éles késsel 2 cm szélesre felszeleteljük, sütőlemezre helyezzük.A másik lapból csíkokat vágunk, akkorára, mint a bacon szélessége.A szalonnát a tésztára helyezzük, és feltekerjük mint egy csigát, a sütőlemezre tesszük, a tésztát tojással megkenjük, és a reszelt sajttal megszórjuk.Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu