Fokhagymás laska

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
80 dkg laskagomba
6-7 gerezdfokhagyma
1 csokor petrezselyem
vaj
fehérbor

frissen őrölt bors


Elkészítés:
Megtisztítjuk a gombát. Egy nagyobb serpenyőben vajat olvasztunk, és rászórjuk a gombát, meglocsoljuk egy kis fehérborral, és kb. 10-15 perc addig pároljuk míg puha nem lesz.. Amikor a gomba már levet eresztett, rányomkodjuk a fokhagymákat is.Sózzuk, borsozzuk, majd a lé nagy részét elpárologtatjuk. Mielőtt tálaljuk megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel. Pirítóssal adunk hozzá.Magában is finom, és mindenféle sült vagy párolt tengeri halhoz illik.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu