Tejfölös paprikás burgonya

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
80 dkg burgonya
két fej vöröshagyma
4 dkg zsír
egy kávéskanál pirospaprika (idényben 1 db zöldpaprika)
2 dl tejföl és ízlés szerint só
egy kávéskanál liszt.


Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát zsírban jól megfonnyasztjuk, meghintjük egy kávéskanál pirospaprikával, elkeverjük, és azonnal felöntjük 1/2 dl vízzel. Lefödve pároljuk a hagymat, míg zsírjára sül. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott és karikára vágott burgonyát, átforgatjuk a hagymás zsírban - idényben egy megmosott és lecsumázott zöldpaprikát is teszünk bele -, és felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Gyenge tűzön jó puhára pároljuk, majd tálalás előtt behabarjuk a liszttel elkevert 2 dl tejföllel, és még egyszer felforraljuk. Salátát, savanyúságot adhatunk hozzá, de anélkül is igen jóízű, laktató étel.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu