Hagymatea - köhögésre

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
2 darab vöröshagyma
2 ev. cukor( nádcukor is jó )
6 dl víz


Elkészítés:
Megmossuk a vöröshagymát, és leszedjük a külső saras részét.Kettévágjuk. A belsejét úgy szedjük ki, hogy a vörös héjában maradjon 1 réteg hagymahús is. Karamellizáljuk a cukrot, ezután felöntjük vízzel és beletesszük a húsos hagymahéjakat. Takarék lángon forraljuk. Kb 2 percig főzzük. Utána kb. egy negyedórát hagyjuk hűlni. Szűrve fogyasztjuk. Akácmézet hozzáadva azonnal fogyasztjuk.


Mézzel az íze inkább az almára hajaz...Nem érezni a hagyma ízét...

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu