Töltött burgonya - főtt burgonyábl

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
8-10 db egyenlő nagyságú burgonya
2 db tojás
10 dkg főtt füstölt hús vagy sonka
3 dkg zsír
5 dkg reszelt sajt
só és tej


Elkészítés:
A burgonyákat jól megmosva héjában megfőzzük, meghámozzuk, és a belsejüket kiskanállal kivájjuk úgy, hogy kb. egyujjnyi vastag rész maradjon meg. A kivájt részeket szitán áttörjük, vagy villával jól elnyomkodjuk, és egy kevés tejjel simára keverjük. A 2 db tojást keményre főzzük, meghámozzuk, és apró kockára vágva a ledarált sonkával vagy füstölt hússal és egy kanálka reszelt sajttal együtt a burgonyapéphez keverjük. Ezzel a masszával töltjük meg a burgonyákat, majd kizsírozott tűzálló tálban egymás mellé helyezzük őket, tetejüket meghintjük reszelt sajttal, és néhány percre a forró sütőbe teszszük. Savanyúsággal tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu