Töltött burgonya - főtt burgonyábl
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
8-10 db egyenlő nagyságú burgonya
2 db tojás
10 dkg főtt füstölt hús vagy sonka
3 dkg zsír
5 dkg reszelt sajt
só és tej
Elkészítés:
A burgonyákat jól megmosva héjában megfőzzük, meghámozzuk,
és a belsejüket kiskanállal kivájjuk úgy, hogy kb.
egyujjnyi vastag rész maradjon meg. A kivájt részeket szitán
áttörjük, vagy villával jól elnyomkodjuk, és egy kevés
tejjel simára keverjük.
A 2 db tojást keményre főzzük, meghámozzuk, és apró kockára
vágva a ledarált sonkával vagy füstölt hússal és egy kanálka
reszelt sajttal együtt a burgonyapéphez keverjük. Ezzel
a masszával töltjük meg a burgonyákat, majd kizsírozott
tűzálló tálban egymás mellé helyezzük őket, tetejüket meghintjük
reszelt sajttal, és néhány percre a forró sütőbe teszszük.
Savanyúsággal tálaljuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu