Borsos tokány

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1.4 kg marha apróhús
25 dkg vöröshagyma
10 dkg paradicsompüré
15 dkg zsír
2 dl fehérbor
fokhagyma
frissen őrölt bors



Elkészítés:
Vékony csíkokra vágjuk fel a húst. A felaprított hagymát zsiradékon megdinszteljük. Ezután csontlevessel felengedjük, majd lepirítjuk. Erre rakjuk rá a húscsíkokat. Sózzuk és borsozzuk. A fokhagymát összezúzzuk és így adjuk hozzá. Kevés folyadékot öntünk hozzá és ezt is lepirítjuk. Amikor már majdnem teljesen megpuhult hozzáöntjük a paradicsompürét, ezt is lepirítjuk. Bort öntünk hozzá és egy kevés csontlevessel készre főzzük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu