Sertéstokány

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
25 dkg füstölt szalonna
olaj
1 darab nagyobb vöröshagyma
30 dkg gomba
frissen őrölt bors

3 dl tejföl
keményítő a sűrítéshez


Elkészítés:
Felcsíkozzuk a sertéshúst. A szalonnát felkockázzuk. A gombát nagyobb szeletekre vágjuk. A hagymát pedig finomra aprítjuk fel. A szalonna zsírját kiolvasztjuk és ezen a zsíron a hagymát megdinszteljük. Ehhez adjuk hozzá a húst és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a gombát. Sózzuk borsozzuk. Amikor megpuhult tejföllel elkever keményítővel behabarjuk. Galuskával vagy tésztával esetleg burgonyapürével kínáljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu