Töltött burgonya főtt burgonyaból II.

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
kb. 1 kg burgonya
két kis doboz máj konzerv
2 db tojás
2 dl tejföl
egy kanál zsír



Elkészítés:
Az 1 kg - lehetőleg egyforma nagyságú - burgonyát megmossuk. és sós vízben héjában megfőzzük (ugyanis a sós vízben való főzéskor a burgonya nem reped szét olyan könynyen). Ha megfőtt, megtisztítjuk, és a közepét kiskanállal kivájjuk. A kivájt részt elkeverjük a konzerv májpürével és két egész tojással, gyengén megsózzuk, és ezzel a keverékkel megtöltjük a burgonyákat. Kizsírozott tűzálló tálba rakjuk, és a zsírral elkevert 2 dl tejföllel megöntözve a sütőben átsütjük. A tölteléket máj helyett készíthetjük darált sonkából vagy sült húsból is. Savanyúságot, salátát adjunk hozzá.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu