Zelleres és Hagymás pogácsa
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
2 darab zellergumó
2 evőkanál tej
1 fej hagyma
olaj
fél csokor zellerzöld
só
frissen őrölt bors
5 dkg zabpehely
2 dkg zsemlemorzsa
2 darab tojás
Elkészítés:
A zabpelyhet tejbe áztatjuk be.Lereszeljük a hagymát és a zellert.
Majd összegyúrjuk a zabpehellyel,az aprított zellerzölddel és a tojásokkal. Pici sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, és annyi morzsát adunk hozzá, hogy félkemény tésztát kapjunk. Öt percig hagyjuk pihenni, és utána pogácsákat formálunk belőle, és forró olajban sütjük ki.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu