Sárgarépa krémleves

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
20 dkg burgonya
30 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 ev. olaj
2 dl tejszín
petrezselyemzöld

frissen őrölt fehérbors


Elkészítés:
A sárgarépát és a burgonyát felaprítjuk.A vöröshagymát apróra felaprítjuk.Forró olajon pirítjuk meg a hagymát. Ehhez adjuk hozzá a burgonyát és a sárgarépát. Együtt megdinszteljük.Amikor már egy kicsit megpuhultak felengedjük vízzel és kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Utána mixerrel összeturmixoljuk. Sózzuk, megfűszerezzük, tejszínt öntünk hozzá és összeforraljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu