Kekszes és gyümölcsös őzgerinc süti

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 darab őzgerincformához
25 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
2 csapott evőkanál kakaópor
2 evőkanál rum vagy rumaroma
kevés tej
3-4 db kivi
babapiskóta

Krém:2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
3 dl tej
1 evőkanál zselatin kevés vízben feloldva.


Elkészítés:
A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Utoljára adjuk hozzá a tejet, mert abból csak annyi kell, hogy jól összeálljon a massza, de ne legyen ragacsos. Az őzgerincformát fóliával kibéleljük úgy, hogy a fólia kilógjon mindenhol, majd a kekszes masszával egyenletesen körbetapasztjuk az őzgerinc oldalát - félretesszük. A krémhez a pudingport, a cukrot pici tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is és elkészítjük a pudingot jó sűrűre. A tejszínhabot felverjük a habfixálóval és a kihűlt pudinghoz keverjük óvatosan, majd a feloldott zselatint is. Elővesszük az őzgerincformát, melybe előzőleg belenyomkodtuk a kekszréteget, és félig megtöltjük a krémmel, ráhelyezzük a hosszában félbe vágott kivit, befedjük a maradék krémmel. A krém tetején sorba kirakjuk a babapiskótát, majd a kilógó fóliával becsomagoljuk a formát és hűtőbe tesszük 1 egész éjszakára, így nagyon jól megdermed a krém. Másnap óvatosan kiborítjuk egy tálcára, a gerincek mentén szeleteljük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu