Sörkifli

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1 kg finomliszt
2 dl étolaj
6.5 dl tej
7.5 dkg élesztő
2 ek. cukor
1 ek. só
15 dkg margarin
1 db tojás
szezámmag a tetejére


Elkészítés:
Az élesztőt 1.5 dl tejben és egy ek. cukorral felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót és az 1 ek. cukrot, hozzáadjuk a 2 dl étolajat, a fél liter tejet, majd az élesztővel alaposan összedolgozzuk. 8 egyenlő cipóra osztjuk és kelni hagyjuk. A cipókat késhegynyi vastagságú kerek lappá nyújtjuk. 4 illetve 8 részre vágjuk. A cikkelyek szélesebb felső részébe mogyorónyi margarint teszünk, felsodorjuk és kifli formájúra hajlitva, kizsírozott tepsibe tesszük. Tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal és forró sütőben pirosra sütjük. (Szezámmag helyett használhatunk köménymagot is.)




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu