Medbvehagymás krémleves

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 szál újhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 szál menta
1 burgonya
olívaolaj
25 levél medvehagyma

frissen őrölt bors
főzőtejszín
fél zsemle
sajt


Elkészítés:
A fokhagymát összezúzzuk, az újhagymát felkarikázzuk. Olajon megdinszteljünk. Ezután hozzáadjuk a medvehagymát, mentát, és a felkockázott burgonyát. Vízzel felöntjük. Frissen őrölt borsozzuk. Amikor közeledünk a főzés végéhez akkor hozzáöntjük a főzőtejszínt. Botmixerrel összetörjük és összeforraljuk. Utána lehúzzuk a tűzről és ráreszeljük a sajtot, és pirított zsemlekockával tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu