Újhagymaleves

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
4 csomag újhagyma
olaj
1 darab vöröshagyma
2 darab közepes burgonya
5 dkg márványsajt
2 dl tejszín
fehérbors



Elkészítés:
Felkarikázzuk az újhagymát, a vöröset felaprítjuk. Ezt pirítjuk meg olajon. Ezután felöntjük vízzel és felforraljuk. A burgonyát felkockázva adjuk hozzá. Kb. egy fél órát főzzük. A márványsajtot szétmorzsoljuk. 1 dl tejszínből habot verünk. A maradék tejszínből a leveshez adjuk hozzá. A tejet is beleöntjük és botmixerrel krémesítjük. Sózzuk, fehér borsot adunk hozzá és így forraljuk össze. A tejszínhabbal szaggatott galuskával és márványsajttal tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu