Spenótgombóc

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
20 dkg spenót
15 dkg ricotta
12 dkg liszt
1 darab tojás
petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
10 dkg sajt( de lehet két fajta is :10-10 dkg füstölt és natúr sajt )
szerecsendió

frissen őrölt bors


Elkészítés:
Felforralt vízben kb. 3 percig főzzük a spenótot. Leszűrjük és összevágjuk. Felaprítjuk a petrezselymet is. Az összes zöldeket a ricottával összekeverjük. Adunk hozzá összezúzott fokhagymát, sót, frissen őrölt borsot , és szerecsendiót. Összeforgatjuk. Utána mehet hozzá a tojás és a liszt. A lényeg, hogy gyúrható legyen. Vizes kézzel gombócokat gyúrunk belőle. Ezután a hűtőbe rakjuk pihenni kb. 30 percig. Enyhén sós vízben főzzük ki. Reszelt sajttal és tejföllel tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu