Töltött karaj

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
sertéskaraj egyben
1 szál csabai kolbász

őrölt kömény
frissen őrölt bors
5 gerezd fokhagyma
1 darab hagyma
1 dl bor
1 sütőzacskó

Burgonyapüré:2 kg burgonya
30 dkg spenót
8 dkg vaj

tej
fokhagyma
frissen őrölt bors


Elkészítés:
Felszúrjuk a húst, beledugjuk a kolbászt,és sózzuk, borsozzuk, a köménnyel bedörzsöljük. A sütőzacskóba beletesszük a felvágott hagymát, fokhagymát, és erre mehet rá a hús. Bort öntünk hozzá. Lezárjuk a zacskót és a tetejét megszurkáljuk. Sütjük. Amikor megsült a zacskó nélkül addig sütjük tovább amíg meg nem pirul. A burgonyapürét a szokásos módon ( megadott összetevőkkel ) elkészítjük. Ezt tálaljuk a felszeletelt hús mellé.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu