Nápolyi makaróni
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
40 dkg makaróni
10 dkg vaj
két fej vöröshagyma
40 dkg friss paradicsom
1 dkg cukor
egy késhegynyi
törött bors
15 dkg reszelt sajt
só.
Elkészítés:
A makarónit sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. A paradicsomot
forró vízbe mártjuk, bőrét lehúzzuk, kettévágjuk,
magját és levét kinyomjuk, és a húsát apró kockákra vágjuk.
Az ugyancsak apróra vágott hagymát a fele vajban világosra
pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, törött borssal. Egy
kevés cukorral ízesítjük, és erős tűzön besűrűsítjük. Beletesszük
a megfőtt makarónit, és egy kevés húslevessel, pecsenyelével
- esetleg vízzel felöntve felforraljuk. Megszórjuk a fele
reszelt sajttal, és a nyers vajat beletördelve jól összerázzuk.
A megmaradt részeit sajttal meghintjük, és forrón tálaljuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu