Nápolyi makaróni

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
40 dkg makaróni
10 dkg vaj
két fej vöröshagyma
40 dkg friss paradicsom
1 dkg cukor
egy késhegynyi törött bors
15 dkg reszelt sajt
só.


Elkészítés:
A makarónit sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, bőrét lehúzzuk, kettévágjuk, magját és levét kinyomjuk, és a húsát apró kockákra vágjuk. Az ugyancsak apróra vágott hagymát a fele vajban világosra pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, törött borssal. Egy kevés cukorral ízesítjük, és erős tűzön besűrűsítjük. Beletesszük a megfőtt makarónit, és egy kevés húslevessel, pecsenyelével - esetleg vízzel felöntve felforraljuk. Megszórjuk a fele reszelt sajttal, és a nyers vajat beletördelve jól összerázzuk. A megmaradt részeit sajttal meghintjük, és forrón tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu