Mangalicatarja

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg mangalica
80 dkg burgonya
10 dkg libazsír
5 gerezd fokhagyma
3 ek. olívaolaj

frissen őrölt bors
kakukkfű
rozmaring
babérlevél


Elkészítés:
Besózzuk a tarját. Serpenyőben olajon körbepirítjuk. Ehhez adjuk hozzá a fokhagymát, a fűszereket és így is pirítjuk újra. Ezt tesszük egy tepsibe. Előmelegített sütőben kb. 1,5-2 órán át sütjük. Utána hagyjuk pihenni a sült húst. A uborka szeletelőn vékonyra reszeljük a burgonyát. Felforrósított libazsíron sütjük meg. A tarját ujjnyi szeletekre vágjuk fel. A megmaradt zsírban megforgatjuk és a burgonyával tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu