Mandula sütemény
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
2 ev. kakaópor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 csomag sütőpor
1/2 rumaroma
A krém:
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
5 dkg darált mandula
1 mandulaaroma
A tetejére pedig porcukor
Elkészítés:
Margarinnal összegyúrjuk a lisztet és a többi összetevőt.
Az összegyúrt tésztát mandulaformába vagy evőkanálba nyomkodjuk bele, és a tetejét elsimítjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben kb. fél órán át sütjük.
A krém:
A margarint habosra keverjük össze a cukorral, majd ezután hozzáadjuk a darált mandulát és az aromát. Amikor a tészta kihűlt, a krémmel az egyik felét kitöltjük a másik felét a krémmel összeragasztjuk.
Legvégül a tetejét megszórjuk porcukorral.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu