Leves spárgával
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
fél kg zöldspárga
4 dl tej
10 dkg sajt
1 kanál olívaolaj
1 dl fehérbor
liszt
só
fehérbors
3 dkg margarin
fokhagyma
szerecsendió
Elkészítés:
Levágjuk a végeit a spárgának. Feldaraboljuk. Ezután enyhén sós, cukros vízben megfőzzük. Megolvasztjuk a vajat. Az összezúzott fokhagymát ebben pirítjuk meg és lisztel megszórjuk. Pirítjuk, majd ráöntjük a spárga főzőlevével és a tejjel. Megfűszerezzük, beletesszük a spárgák többségét. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a lereszelt sajtot. Amikor megolvadt, beleöntjük a bort. A megmaradt pár darab spárgát díszítésre használjuk fel.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu