Szalonnás makaróni

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1/2 kg makaróni
10 dkg füstölt szalonna
egy fej vöröshagyma
két kanál paradicsompüré
2 dl tejföl



Elkészítés:
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és kiolvasztjuk. Amikor üvegesedni kezd, beledobjuk a vöröshagymát, és néhány percig együtt sütjük, majd félretesszük. A darabokra tördelt makarónit sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük. A szalonna zsírjából egyevőkanálnyit elveszünk, és ezzel kikenünk egy tűzálló tálat. A sült hagymás szalonnába két kanál sűrű paradicsompürét és 2 dl tejfölt keverünk, és elvegyítjük a leszűrt makarónival. Az egészet kikent tűzálló tálba tesszük, és a sütőben jól átforrósítjuk. Savanyúságot adhatunk hozzá.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu