Spárgamártás
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
50dkg spárga
1 ev. vaj
2 dl főzőtejszín
1 csokor petrezselyem
frissen őrölt bors
só
1 maréknyi fenyőmag
1 marék szeletelt mandula
1 csipet szerecsendió
Elkészítés:
Megpucoljuk a spárgákat. Előfőzzük. Ezután kb. 4-5 cm darabokra vágjuk fel. A megolvasztott vajban megforgatjuk, és ezután hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, a fűszereket, és felöntjük a tejszínnel. Ízlésünknek megfelelően sózzuk meg. A mandulát és a fenyőmagot megpirítjuk. Főzzünk ki tésztát. Erre a tésztára szórjuk a pirított magokat és locsoljuk rá a spárgamártást. De kiválóan alkalmas húsok mellé is.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu