Rebarbarabefőtt

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1.2 kg cukor
citromlé
pár szem szegfűszeg
2 kg rebarbara
kb. 2 liter víz


Elkészítés:
A rebarbarát meghámozzuk. Ezután feldaraboljuk. Cukorral együtt felforraljuk a vizet. Így öntjük a rebarbara. Minden üveghez pár csepp citromlevet és kb. 1-2 szegfűszeg teszünk rá. Így zárjuk le. Lábasba állítjuk bele papírba csomagolva. Annyi vizet adunk hozzá, hogy az üvegek kétharmadáig érjen. Melegítjük, amíg gyöngyözve nem forr. Kb. 10-12 percig gőzöljük. Meleg dunsztba tesszük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu