Besamel - a francia mártás

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
5 dl tej
pici só
frissen őrölt bors
szerecsendió ( őrölt )


Elkészítés:
A tejet felmelegítjük. A vajat felolvasztjuk. Amikor megpuhult a lisztet beleszórjuk. Folyamatosan lassú tűzön kevergetjük, és addig amíg a lisztnek meg nem kezd változni a színe. ( ne várd meg, amíg megbarnul és megég… ) Ezután gyors kevergetés mellett öntjük hozzá a tejet. Kevergesd tovább a besamel mártást, amíg be nem sűrűsödik. Ízesíteni borssal, sóval és szerecsendióval ízlés szerint lehet. Akkor jó a mártás amikor amikor már nem folyik össze...( Ha az ujjunkkal húzunk egy csíkot bele és nem folyik a csík helyére )




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu