Besamel mártásos rakott krumpli
Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
6 nagyobb burgonya
6 darab tojás
10 dkg szalonna
egy csomag füstölt füstli
450 gr tejföl
sajt
besamell mártás
vegeta
Elkészítés:
A besamel mártás elkészítése:A francia mártás
A burgonyát megfőzzük a héjában. A tojásokat keményre főzzük.A sajtot lereszeljük. Amikor megfőttek felkarikázzuk őket.
A virsliket felkarikázzuk, és a szalonnát felkockázzuk.
A tepsi aljába öntünk egy kis olajat, és rakunk bele egy sor burgonyát.A burgonyára szórunk egy kevés vegetát. Egy sor tojás.
Ráhelyezzük a szalonnát és a virslit. Erre mehet egyenletesen elkenve a besamel mártás.Tovább rétegezzük. Tojás karikák jönnek rá.
A tojásokra jön a krumpli. A tetejére vastagon a tejföl és a reszelt sajt.
Előmelegített sütőben sütjük kb. egy órán át...( A sajt aranybarnára sül a tetején. )
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu