Besamel mártásos rakott krumpli

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
6 nagyobb burgonya
6 darab tojás
10 dkg szalonna
egy csomag füstölt füstli
450 gr tejföl
sajt
besamell mártás
vegeta


Elkészítés:
A besamel mártás elkészítése:A francia mártás A burgonyát megfőzzük a héjában. A tojásokat keményre főzzük.A sajtot lereszeljük. Amikor megfőttek felkarikázzuk őket. A virsliket felkarikázzuk, és a szalonnát felkockázzuk. A tepsi aljába öntünk egy kis olajat, és rakunk bele egy sor burgonyát.A burgonyára szórunk egy kevés vegetát. Egy sor tojás. Ráhelyezzük a szalonnát és a virslit. Erre mehet egyenletesen elkenve a besamel mártás.Tovább rétegezzük. Tojás karikák jönnek rá. A tojásokra jön a krumpli. A tetejére vastagon a tejföl és a reszelt sajt. Előmelegített sütőben sütjük kb. egy órán át...( A sajt aranybarnára sül a tetején. )




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu