Cseresznyeleves

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
50 dkg cseresznye
1 citrom leve
5 szegfüszeg
6 dkg cukor 1 rúd fahéj
2 dl tejszin. A galuskához: reszelt citromhéj
1 tojásfehérje
2 dkg cukor
tej.


Elkészítés:
A cseresznyét cukrozzuk, és állni hagyjuk. A szegfűszeget és a fahéjat 1 dl vizben felforraljuk. A gyümölcs felét turmixoljuk. A leszűrt szegfűszeges levet 7 dl-re kiegészitve feltesszük főni, sózzuk. Ha forr beletesszük az összeturmixolt cseresznyét, a citromlevet és a tejszint. Összeforraljuk, beletesszük a maradék cseresznyét, felforraljuk. Galuskát készítünk hozzá. (mint a madártejnél)




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu