Csreresznyebefőtt

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1.8 kg cseresznye
2 ek. cukor üvegenként
2 szem szegfűszeg
egész fahéj
2.5 dl forró víz


Elkészítés:
Megmossuk a cseresznyét. Sterilizált üvegekbe tesszük. Az üvegek tetejére cukrot teszünk. Beledobjuk a szegfűszeget és a fahéjat. Vizet forralunk.Ezt öntjük rá. Fóliával fedjük be. Az üvegek tetejét szorosan rácsavarjuk. Így állítjuk bele egy nagy edénybe őket. Felengedjük langyos vízzel az edényt, úgy hogy az üvegek 3/4 részéig lepje el. Tűzhelyre így tesszük fel. Forrástól számított 20 percig lassan főzzük. Amikor ezzel végeztünk száraz dunsztba tesszük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu