Piroski
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
a tésztájához 50 dkg liszt
3 db tojássárgája
2 dkg cukor
5 dkg vaj
2 dkg élesztő
kb. 3 dl tej és só.
A töltelékhez : 20 dkg sertéshús
20 dkg marhahús
5 dkg
zsír
egy fej vöröshagyma
1 db tojás
egy késhegynyi törött
bors
só
Elkészítés:
A lisztből a tojások sárgájával, a cukros tejben felfuttatott
élesztővel, egy kevés sóval könnyű kelt tésztát készítünk.
A kész tésztát lisztezett deszkán kinyújt juk, féltenyérnyi,
négyszögletes darabokra vágjuk, és a következő töltelékkel
töltjük meg:
Az apróra vágott vöröshagymát az átdarált sertés- és marhahússal
egy kanálka zsírban lepirítjuk, ízlés szerint megsózzuk,
megborsozzuk, majd belekeverünk még 1 db, apró kockákra
vágott, főtt tojást. Ha a töltelék kihűlt, a tésztát megtöltjük.
A tészta széleit tojásfehérjével megkenjük, és levélborítékszerűen
összehajtjuk. Kb. 20 percig kelesztjük langyos
helyen, majd forró zsírban kisütjük (úgy, mint a fánkot).
Hústöltelék helyett apróra vágott, pirított káposztát is
használhatunk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu