Piroski

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
a tésztájához 50 dkg liszt
3 db tojássárgája
2 dkg cukor
5 dkg vaj
2 dkg élesztő
kb. 3 dl tej és só. A töltelékhez : 20 dkg sertéshús
20 dkg marhahús
5 dkg zsír
egy fej vöröshagyma
1 db tojás
egy késhegynyi törött bors



Elkészítés:
A lisztből a tojások sárgájával, a cukros tejben felfuttatott élesztővel, egy kevés sóval könnyű kelt tésztát készítünk. A kész tésztát lisztezett deszkán kinyújt juk, féltenyérnyi, négyszögletes darabokra vágjuk, és a következő töltelékkel töltjük meg: Az apróra vágott vöröshagymát az átdarált sertés- és marhahússal egy kanálka zsírban lepirítjuk, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd belekeverünk még 1 db, apró kockákra vágott, főtt tojást. Ha a töltelék kihűlt, a tésztát megtöltjük. A tészta széleit tojásfehérjével megkenjük, és levélborítékszerűen összehajtjuk. Kb. 20 percig kelesztjük langyos helyen, majd forró zsírban kisütjük (úgy, mint a fánkot). Hústöltelék helyett apróra vágott, pirított káposztát is használhatunk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu