Margaretta linzer

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
75 dkg liszt
10 dkg kristály cukor
10 dkg margarin
4 darab tojás
1 cs. sütőpor
fél szalakálé
1 dl tejföl
1 üveg áfonya lekvár


Elkészítés:
A margarinnal elmorzsoljuk a lisztet.A tojásokat kettéválasztjuk( sárgájára és fehérjére ) A lekvár nélkül az összes hozzávalóval összegyúrjuk. A tészta közepesen lágy legyen. Két részre osztjuk szét. Az egyik feléből kerek formákat készítünk. A másikból a közepén lyukas kerek formákat készítünk. Előmelegített sütőben készre sütjük őket. Amikor megsült, a nem lyukas tésztára kenjük az áfonya lekvárt. A lyukas korongokkal "összeragasztjuk". Porcukorral tálaljuk...




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu