Töltött zsemle

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
személyenként 2 db zsemle
kb. 1 dl tej
5 dkg porcukor
1/2 tojás
5 dkg túró
egy kanál tejföl
egy kanál vaníliás cukor
vaj


Elkészítés:
A zsemlék felső kupakját levágjuk, és mindkét részt vaníliás cukros tejbe márt juk, majd kinyomjuk, és kivajazott sütőlemezre vagy tepsibe rakjuk és megtöltjük a következő töltelékkel. Az áttört túrót összekeverjük a tejföllel, tojással és cukorral. A zsemlék közepét kissé benyomjuk, és a mélyedésbe tesszük a tölteléket, majd a kupakokat visszahelyezzük, és meleg sütőben megsütjük. Ha a zsemlék már ropogósra sültek, meglocsoljuk őket az áztatásból visszamaradt tejjel, és néhány percre lefedjük. Porcukorral bőven meghintve, langyosan tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu