Töltött zsemle
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
személyenként 2 db zsemle
kb. 1 dl tej
5 dkg
porcukor
1/2 tojás
5 dkg túró
egy kanál tejföl
egy kanál vaníliás cukor
vaj
Elkészítés:
A zsemlék felső kupakját levágjuk, és mindkét részt vaníliás
cukros tejbe márt juk, majd kinyomjuk, és kivajazott sütőlemezre vagy tepsibe rakjuk és megtöltjük a következő
töltelékkel. Az áttört túrót összekeverjük a tejföllel, tojással és
cukorral. A zsemlék közepét kissé benyomjuk, és a mélyedésbe
tesszük a tölteléket, majd a kupakokat visszahelyezzük,
és meleg sütőben megsütjük. Ha a zsemlék már ropogósra
sültek, meglocsoljuk őket az áztatásból visszamaradt tejjel,
és néhány percre lefedjük. Porcukorral bőven meghintve,
langyosan tálaljuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu