Jóstaleves

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
20 dkg ribizli
30 dkg jósta
1 darab citrom
1 kisujjnyi fahéj
6 darab szegfűszeg
15 dkg cukor
1 dl tej
1 ek. vaníliás puding
2 dl tejföl


Elkészítés:
A fahéjat és a szegfűszeget teatojásba tesszük. A jóstához 8 dl vizet adunk. Cukrot, sót és citromhéjat, 3 ev. citromlevet, a teatojást hozzáadva puhára főzzük. A főzős pudingport megfőzzük. Tejfölös habarást készítünk. Kivesszük a citromhéjat és a teatojást és hozzáadjuk a tejfölös habarásunkat. Összeforraljuk. Botmixerrel turmixoljuk össze. Beletesszük a leszemezett ribizli.


Általában a feketeribizli és az egres keresztezéséből jött létre a 20. században.( 1922 -ben kezdődött )

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu