Egrestorta( büszketorta )

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
15 dkg kristálycukor
20 dkg teavaj
2 ek. tejföl
75 dkg egres( büszke )
porcukor
1 darab tojássárgája


Elkészítés:
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. A fóliába csomagoljuk a tésztát.Hűtőbe tesszük pihenni. Az egeresünket annyi porcukorral édesítjük, hogy kellemes íze legyen. A hűtőből kivesszük a tésztát és 2/3 részre nyújtjuk ki. A maradék tésztából rácsokat sodrunk. A gyümölcsöt a tésztára rásimítjuk és a kész rácsokkal díszítjük. Előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu