Krémleves egresből

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
fél kg érett egres( büszke )
7.5 dl tej
4 ek. tejföl
1 kanál liszt
pici só
kristálycukor
reszelt citrom héja
HAbgaluska:3 darab tojásfehérje
kristálycukor


Elkészítés:
Enyhén sós, cukros vízben az egrest megfőzzük. Áttörjük a szitán. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot. Felhígítjuk a levével és a tejjel, utána összeforraljuk. Kemény habot verünk a tojásfehérjéből a habgaluskához. Cukorból vízzel sűrű szirupot főzünk, és ezt csorgatjuk a habba. Habverővel kikeverjük. Galuskákat kanállal rakjuk a krémlevesünkbe.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu