Vaníliaparfé

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2.5 dl habtejszín
2 darab tojás
7.5 dkg porcukor
1 darab vaníliarúd


Elkészítés:
Félbevágjuk a vaníliarudat. A magokat eltávolítjuk. A friss tojásokhoz így adjuk hozzá. Habverővel a gőz felett néhány perc alatt habosra keverjük. Addig hűtjük míg szobahőmérsékletűre hűtjük. Kemény habbá verjük fel a tejszínt. Ezt forgatjuk a tojáshabba. Az így kapott krémet a kibélelt formába tesszük, és fóliával lefedjük. Kb. 30 percre betesszük a hűtőbe pihenni. Ezután a mélyhűtőbe átrakjuk kb. 6 óra hosszára.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu