Meggypuding
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
1 kg meggy
1/2 kg zsemlemorzsa
4 db tojás
15 dkg cukor
5 dkg vaj
5 dkg darált dió
2 dl tej
1 kanál liszt
Elkészítés:
A zsemlemorzsára ráöntjük a tejet, elkeverjük, és kb. 1 óra
hosszat állni hagyjuk. A vajat 10 dkg cukorral habosra keverjük, hozzátesszük a tojások sárgáját, a darált diót, az ázott
morzsát és a kimagozott és erősen kinyomott meggyet. Végül
hozzávegyítjük a tojásfehérjékből vert kemény habot, és kivajazott,
liszttel meg szórt formában - vagy lábosban - egy
órán át gőzöljük, vagy sütjük. A kifacsart meggylét 5 dkg cukorral
felfőzzük, és kihűtve a pudinghoz tálaljuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu