Krumplileves paradicsommal
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
15 dkg krumpli
10 dkg paradicsom
3 dkg zsiradék
1 nagyobb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
liszt
őrölt pirospaprika
1 babérlevél
frissen őrölt bors
őrölt kömény
majoránna
zeller
petrezselyem
1 darab tojás( személyenként egy darab )
cukor
só
ecet
Elkészítés:
A felaprított hagymát megdinszteljük,majd megszórjuk fokhagymával, pirospaprikával. Felengedjük kb. 1 liter vízzel. Megsózzuk, megfűszerezzük. A burgonyát és a paradicsomot felkockázva tesszük bele. Amikor már majdnem megpuhult a krumpli, petrezselymes rántással rántjuk be. A tojást( vagy tojásokat ) beleengedjük. Összeforraljuk. Ecettel és cukorral végül ízesítjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu