Gombával töltött palacsinta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Palacsinta tészta:20 dkg liszt
3 dl tej
2 dl szódavíz
2 egész tojás
csipetnyi só
1.2 dl olaj

Töltelékhez: 8 fej gomba
1 fej lilahagyma
175 gr 20% tejföl
200 ml főzőtejszín
10 dkg füstölt sajt
10 dkg natúr sajt

frissen őrölt bors
1 cs. petrezselyem

Szószhoz:1 fej vöröshagyma
2 darab paradicsom
1 darab Tv paprika
gulyáskrém
fűszerpaprika

bors
őrölt kömény


Elkészítés:
A palacsintát előre kisütjük a szokásos módon A töltelékhez a kis fej lilahagymát apróra vágjuk, olajon megfuttatjuk. Hozzá adjuk a felaprított gombát. Ízesítjük sóval, borssal. Ha már megpárolódott a gomba levesszük a tűzről, hozzáadjuk a petrezselymet és a lereszelt sajtot, majd a tejszínt és a tejfölt.
Pörkölt alapot készítünk. Az öntethez apróra vágott vöröshagymát zsírban aranysárgára pirítjuk, majd a tűzről levéve mehet bele a fűszerpaprika. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát. Jól összefőzzük sóval, borssal és kevés őrölt köménnyel. 10 dkg tejfölt hozzáadunk, egyet rottyan, ha ez is kész és átturmixoljuk, hogy krémesebb legyen. A töltött palacsintákat tűzálló tálba tesszük és 15 percig sütjük 180 fokos sütőben.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu