Szőlős sütemény

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
30 dkg szőlő
4 ek. cukor
4 darab tojás
10 dkg babapiskóta
1 dl fehérbor
1 dl tejszín


Elkészítés:
Kettéválasztjuk a tojásokat. A tojássárgáját 3 ev. cukorral kikeverjük. Ehhez adjuk hozzá a mascarponét. Félbevágjuk a szőlőt. A tejszínt és a bort lábosban meglangyosítjuk. Ebbe mártogatjuk a babapiskótát. A tojásfehérjét felverjük egy csipet sóval. Hozzáadunk egy ev. cukrot, majd a mascarponés krémhez öntjük. Beletesszük a szőlőszemeket is, a krémet a piskótához és ráöntjük. Kb. hat órán át pihentetjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu