Sütőtöktorta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
10 dkg háztartási keksz
3 darab tojásfehérje
10 dkg dió
12 dkg kristálycukor
töltelék:1 kg sütőtök
2 ek. tej
2 darab tojás
15 dkg kristálycukor
pici só
frissen őrölt bors
szerecsendió
fahéj
szegfűszeg
3 cl whisky


Elkészítés:
Megsütjük a sütőtököt. Ledaráljuk a háztartási kekszet és a diót. Kemény habbá verjük fel pici cukorral a tojásfehérjét. Ebbe szórjuk majd bele a ledarált kekszet és diót. Kb. 30 cm átmérőjű kikent formába öntjük bele. Előmelegített sütőben kb. egy negyed óráig sütjük. A sütőtököt áttörjük, hozzáadjuk a tejet, a kristálycukrot, és a kissé felvert tojásokat, whiskyt. A legvégén megfűszerezzük. Az így kapott masszát a tésztára öntjük és megsütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu