Rántott zsemle velővel

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
fél kg sertésvelő
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
4 db szikkadt zsemle felszeletelve
petrezselyem
pici só
frissen őrölt bors
babérlevél
tej
liszt 1 darab tojás
zsemlemorzsa


Elkészítés:
Sós, babérleveles vízben megfőzzük a velőt. Ezután lehártyázzuk és feldaraboljuk. Üvegesre pirítjuk a zsíron a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a velőt és meghintjük petrezselyemmel és így összesütjük ( ekkor öntjük hozzá a bort ). Tejbe mártjuk a zsemleszeleteket és megkenjük velővel, erre borítjuk a zsemle másik felét a tejbe mártott felével. Bepanírozzuk és forró olajban kisütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu