Almában sütve ( libamáj )

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
20 dkg hízott libamáj
8 szép alma
5 darab tojás
3 kávéskanál calvados
3 dl tej
diónyi vaj
pici só
frissen őrölt bors


Elkészítés:
A kalapját az almának levágjuk. A belsejét kivágjuk. Ügyeljünk rá, hogy kb. 1 cm húsa maradjon meg.Az üregekbe vajat teszünk, sózzuk, borsozzuk, és előmelegített sütőben elősütjük. A májat felkockázzuk. Felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a májat és kb. 2-3 percig a tűzön hagyjuk. Ezután lehúzzuk. Pürésítjük a turmixban. Hozzáadjuk a tojásokat és a calvadost. AZ almákat szűrőn keresztül töltjük meg. Előmelegített sütőben ismét megsütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu