Püspökkenyér ( áfonyás )

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
175 grammos joghurt
3 darab tojás
1.25 joghurtos pohárnyi kristálycukor
fél joghurtos pohárnyi olaj
2 darab citrom lereszelt héja
2 joghurtos pohárnyi finomliszt
1 pohárnyi mák
2 tk. sütőpor
10 dkg aszalt vörös áfonya


Elkészítés:
Cukorral együtt a tojásokat kemény habbá verjük fel. Ehhez adjuk hozzá az olajat és a joghurtot. Legvégül adagoljuk hozzá a reszelt citrom háját és a levét.Tálban összekeverjük a lisztet, a mákot, az áfonyát és a sütőport. Ezt követően a lisztes keveréket beleforgatjuk a joghurtos masszába. Őzgerincformába öntjük bele ezt a keveréket, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Meg kell kóstolni a Diós mazsolás püspökkenyeret





©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu