Tüzesfogó-bólé ( vörösbor, rum )
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
2 üveges fűszeres és száraz vörösbor
5 darab szegfűszeg
1 darab narancs leve és a héja is
1 darab fahéj
1 darab citrom leve
1 db süvegcukor( 25 dkg )
1 üveg rum
Elkészítés:
A vörösbort a narancs levével felforrósítjuk. Hozzáadjuk a narancshéjba beleszúrt szegfűszeget, a citromlevét, és a fahéjat. Arra vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel. Egy speciális fogó kerül az edényre és erre a cukorsüveg.Rummal locsoljuk meg a cukrot. Meggyújtjuk a rumot és addig-addig locsoljuk amíg a cukor bele nem olvad az italba.
8 személyre készül....
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu